3 Aralık 2009 Perşembe

Hayatın pi'ye alındığı yer

İlk kez 2004'te Küçük Parmakkapı Sokak'ta boy gösterdiler. Kurucusu Engin Yaşar burayı açtığında fizik öğrencisiydi. Belki de bu yüzden aklından ve defterinden silemediği "pi" sayısını isim olarak seçti kendine. Altı katlı Kafe Pi o kadar sevildi ki, üç ay sonra gittiğinizde duracak yer bile bulamıyordunuz. Peki neydi onu bu kadar sevdiren?
Bence tamamen kime hitap ettiğini bilmesi ve ona göre kaliteli işler yapmasıydı. Takım elbiselilerle üniversite öğrencilerinin birarada eğlenebildiği bir yer sizce de muhteşem olmaz mı... Ama tabii ki buranın şahsına munasır özel kokteyllerini de unutmayalım. "Mahşerin Beş Shotlısı"nı ya da "biratek"i İstanbul'da bilmeyen yoktur herhalde...Varsa da artık lütfen kalmasın!
Ve dokuz ay sonra burası büyüdü büyüdü büyüdü ve Beşiktaş'ta şube açtı. İlkine göre daha bir restoran havasında olan mekanda da akşam yüksek sesli müziğe geçiliyor.
Sanki hamile kalıp da doğruyormuş gibi Kafe Pi Grup, yine dokuz ay sonra Emek Sineması'nın arka tarafındaki köhne barların bulunduğu sokağı Küçük Beyoğlu'na dönüştürdü. Anlat anlat bitmiyor diyeceksiniz ama yine dokuz ay sonra Tünel ve Asmalımescit'teki şubeleri de açtılar; Kafe Pi Lounge ve Kafe Pi Tünel Bistro. Markayı büyütmek ve kalitesini daha da iyi kanıtlamak için geçen yaz sonu Tanışarock adında bir festival de düzenlediler. İlkini olmasına rağmen yaklaşık dört bin kişi takip etti. Bu sayı eminim gelecek sene çok daha fazla olacak. Çünkü alıştığımız festivallerden çok farklı.

10 YILLIK BRONX
BRONX Pİ SAHNE OLDU

Kafe Pi Grup'un Beyoğlu'na attığı son bomba da Bronx oldu. Geçen haftalarda 40 yıllık Bronx bir anda Bronx Pi Sahne'ye dönüştü. Peki nasıl oldu da yadigar Bronx'u da alıp Bronx Pi Sahne yaptılar merak ediyor insan. Hatta "Yok artık" diye tepki verenler bile var. Meğer Bronx'ta işler pek de iyi gitmiyormuş. Tabi Pi'de bu fırsatı hemen değerlendirmiş. Eski karanlık ve biraz da sevimsiz Bronx'un yerine yüzde 80 yabancı grupların sahne aldığı renkli bir mekan yapmışlar. Ama buraya diğer mekanlardaki gibi sadece konser izlemeye gidilmiyor. Çünkü izleyiciler başka yerde içip de sonra buraya gelmesinler diye fiyatlar çok uygun tutulmuş. Neredeyse diğer mekanların yarısı kadar. Örneğin vestiyer ücretsiz, bira 5, votka 10, shotlar 6 lira. Ayrıca konser biletine bir içki dahil gibi bir promosyon da yok. Bunun yerine bütün gece herkese özel shotlarından dağıtıyorlar. Mesela tadı muhteşem olan Tipitip bir anda masanıza gelebilir.
Mekanda yaklaşık yedi aylık bir çalışmanın sonucunda modern bir dekorasyon hazırlanmış. Ve yine Pi'nin her mekanı gibi burası da hemen doldu taştı. Geçen haftaki konserde 700 kişi vardı. Hazırlanan ses sistemi de gerçekten çok iyi, her enstrümanın sesini gayet net alıyorsunuz. Sahnesi de eskisine nazaran biraz daha geniş. İşte bu sahnede bugün İngiltere'den yayın yapan saygın internet sitelerinden; brightonmusicscene.com sitesi tarafından "Gelecek vaat eden, en başarılı disco gruplarından" diye bahsedilen Transformer var. Konser biletlerini her Kafe Pi mekanından ve Biletix'ten alabilirsiniz.
Bu arada mekanlarda kolunda pi işaretinin dövmesi olan birilerini görürseniz, bilin ki fanatik işletmecilerden biridir.
Deniz İnceoğlu (28.11.2009 - Hürriyet Keyif)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder