11 Şubat 2010 Perşembe

7 yaşında ama resimleri 900 Pound

Boşuna gözlerinizi ovuşturmayın. Evet başlığı doğru okudunuz!
Fotoğrafta gördüğünüz bu afacan bakışlı, minik ressam Kieron Williamson henüz 7 yaşında ve resimleri 900 Pound civarında satılıyor. İnanmakta zorluk çekeceğiniz bir bilgi daha; yapacağı yeni işleri almak için sırada bekleyen tam 680 kişi var. Resim bulamayanlar arasında okul kitaplarını satın almayı bile teklif edenler var.
Neden mi?
Çünkü son açtığı sergideki 16 işi tam 14 dakikada satıldı. Yani bu ufaklığın banka hesabında şu anda tam 18 bin 200 Pound yatıyor.
Peki ama bu nasıl oldu?

GÖREMEDİĞİM YERLERİ DÜŞÜNÜYORUM

Kieron Williamson, İngiltere Norfolk’ta annesi, babası ve kardeşiyle yaşıyor. Annesi “İki yıl öncesine kadar hiçbir şey çizmezdi. Hatta biz, onun için dinozorlar çizerdik, o sadece boyardı. Dönüm noktası ailece ilk kez Devon ve Cornwall’a tatile gitmemiz oldu. Oradaki tekneleri ve manzarayı çok sevdi. Ardından da bizden kağıt istedi ve çizmeye başladı. Bir daha da durmadı” diyor.
Ailesi önceleri bu durumu herhangi bir çocuğunki gibi sandı. Ama bir süre sonra Kiero onlara cevabını veremeyecekleri teknik sorular sormaya başlayınca yerel sanatçılardan Carol Ann Pennington’dan yardım istediler. Kieron normal bir resim öğrencisi değildi. Çok fazla soru sormuyor, sadece izliyordu. Diğer öğrenciler gibi gördüğünü kopyalamıyor, mutlaka kendi yorumunu katıyordu. “Resim yapmayı seviyorum çünkü çok eğleniyorum. Göremediğim yerleri düşünmemi sağlıyor” diyor.

Kieron haftada altı resim yapıyor. Uzmanlar resimleri hakkında “Gölgelendirme ve perspektif için sofistike bir vizyona sahip. Eserleri olgun bir sanatçının elinden çıkmış gibi ve her galeride yeri hazır görünüyor” diyor. Onun hayran olduğu sanatçı ise zamanında Norfolk doğa manzaraları yapmış, 1974’te hayatını kaybeden Edward Seago. Son ana kraliçe de onun büyük hayranıydı ve pek çok resmini satın almıştı. Kieron da resimlerini çoktan kraliçeye göndermiş bile. Bir sonraki hedefi bir tane de Prens Charles’a göndermek.
Eh ne diyelim. Artık siz de çocuklarınızın yaptığı resimleri buzdolabının üzerine asıp bırakmak yerine daha fazla dikkate alırsınız herhalde.
(Deniz İnceoğlu - Hürriyet Keyif - 13.02.2010)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder